پاورپوینت بررسی گردشگری به‌مثابه شیوه‌ای برای احیا
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی گردشگری به‌مثابه شیوه‌ای برای احیا

تاریخ ایجاد 11/12/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 24 اسلاید   قیمت: 7800 تومان     تعدادمشاهده  4  


بخشی از مطلب
یکی از رایج‌ترین شیوه‌های حفظ و نگاهداری از آثارِ تاریخی، احیای آن‌ها متناسب با مقاصدِ گردشگری است. در این موارد کاربری‌های تازه‌ای به اثر اعطا می‌شود و زمینه‌ای فراهم می‌آید که اثر در معرضِ بازدیدِ عموم قرار گیرد. این شیوه معمولاً با اقبال عمومی مواجه می‌شود و عایداتِ مالی قابل‌توجهی به همراه دارد.
اما زمانی که مسئلۀ کسبِ درآمد و اقتصادِ گردشگری به‌ میان می‌آید، باید به مخاطراتِ احتمالی ناشی از آن توجه شود. تنزلِ اثر تاریخی به موضوعی کارکردی که تنها برای جلبِ توجهِ گردشگر و کسبِ درآمد مورداستفاده قرار می‌گیرد و قرار گرفتن اثر در معرضِ هجومِ گردشگران، از جملۀ این مخاطرات است. در صورت وقوع مواردی از این دست، نه‌تنها هیچ یک از دلالت‌های اثر فرصتِ بروز نمی‌یابد، بلکه ارزش‌های آن نیز فدای نیازهای کارکردی خیلِ بازدیدکنندگان می‌شود.
در این رویکرد- احیای اثر تاریخی متناسب با مقاصد گردشگری- هدف فراهم آوردن «عرصه‌ای برای ظهور هویت فرهنگی ـ تاریخی» است. به‌این‌ترتیب موفقیت كار در گرو هدایت صحیح شرایط و حفظِ تعادل میان موارد مذکور است. درواقع توجه به گردشگری فرهنگی به سبب قابلیت‌های آن در فراهم آوردن بستری برای درک دلالت‌های تاریخی ـ فرهنگی میراث و تجلی ارزش‌های آن است و از سویی دیگر ارزش‌های آثار تاریخی مهم‌ترین عاملِ سوددهی و صرفۀ اقتصادی مجموعه است؛ بنابراین عامل اصلی حیات، پیشروی و انتفاعِ این مجموعه‌ها نه میزان رونق کالبدِ اثر تاریخی که میزان شکوفایی روحِ فرهنگی و اصالت‌های اثرگذار نهفته در آن است. به‌این‌ترتیب در این رویکرد، استمرارِ بهره‌برداری و انتفاعِ اثر تاریخی، علاوه بر حفاظت از وجوهِ کالبدی آن، مستلزمِ پرستاری از دلالت‌های تاریخی ـ فرهنگی نهفته در آن است.
از دیگر مزایای گردشگری فراهم آمدن امکان تبادلاتِ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مستقیم میان بومیان و گردشگران است. چراکه به‌واسطه‌ی گردشگری طیفِ وسیعی از اقشارِ جامعۀ میزبان در مواجهۀ رودررو با اقتصاد و فرهنگِ گردشگران قرار می‌گیرند؛ بنابراین توجه به امرِ احیا در خلالِ گردشگری خود به خود موجبِ جلبِ نیروهای ذهنی و مادی جامعۀ بومی برای حفاظت از آثار و میراثِ سرزمینشان می‌شود. از آن جا که تنوع و تعدادِ آثار در سر تا سرِ سرزمینِ ایران بسیار زیاد است، بخشِ بزرگی از بدنۀ جامعه در مالکیتِ معنوی مواریث فرهنگی ـ تاریخی سهیم می‌شود که این امر، خود، به برانگیختنِ حساسیتِ عموم و جلب توجه آنان نسبت به میراث منجر می‌شود.
این دست آورد در نهایت می‌تواند قابلیت‌های میراث فرهنگی را به بهترین صورت در سطح جامعه شکوفا سازد و میراث را به «آیینه» ای بدل سازد که حقیقت جامعه را می‌نمایاند. در این صورت میراث فرهنگی می‌تواند رسالت حقیقی خود را در جامعه به انجام رساند و مبنای تصمیم‌گیری‌های جمعی و فردی ‌شود. در چنین شرایطی انتفاعِ از میراث، منوط به حفاظت از اصالت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی آن خواهد بود.
2-5-6-3- مهمانخانه‌های بین‌المللی:
مسافرخانه یا مهمان‌سرا نوعی مکان اقامتی اجاره‌ای است. معمولاً هر مهمان دارای یک تخت است که در یک اتاق مشترک با تعداد دیگری از میهمانان قرارگرفته است. امکانات بهداشتی (حمام و توالت) و نیز آشپزخانه در بسیاری موارد در بیرون از اتاق‌ها قرار دارند و به‌صورت اشتراکی مورداستفاده قرار می‌گیرند.
در ایران به مکان‌های اقامتی ارزان قیمت شبانه‌روزی، مهمانخانه، مهمان‌پذیر و نیز مسافرخانه گفته می‌شود. در نیمه¬ی اول قرن چهاردهم خورشیدی، ساخت مسافرخانه‌های ارزان قیمت در شهرهای مختلف ایران گسترش یافت و در شهرهای مختلف این مکان‌ها، در میادین اصلی شهر، دروازه‌های ورودی و نیز در مجاورت گاراژهای مسافرتی ساخته شدند. در دهه‌های اخیر، علاقهٔ بیشتری به ساخت و اقامت در هتل به وجود آمده است. به همین دلیل، بسیاری از مسافرخانه‌های قدیمی تغییر کاربری داده‌اند. در دوره‌های قدیمی‌تر، کاروانسراها نقش مهمانخانه را بر عهده داشته‌اند.
2-5-6-4- تسهیلات فرهنگی و تفریحی:
اين نوع جهانگردي شامل افراد يا گروه‌هایی است که جهت استفاده از تعطیلات، تفريح، استراحت، استفاده از آب‌وهوای گرم‌تر یا خنک‌تر از محل اقامت خود به مسافرت می‌روند. ميزان هزينه و مقصد غالباً از طرف سرپرست خانواده تعيين می‌شود. نياز به مسافرت براي تفريح و استفاده از مرخصی‌های ساليانه و تعطيلات معمولاً با ميزان درآمد، سطوح آموزش، ميزان جمعيت، درصد شهرنشيني، طول مدت تعطيلات و اوقات فراغت در رابطه است. در انتخاب شهر و يا کشور محل اقامت نيز عواملي مانند هزينه رفت و برگشت، هزينه هتل، غذا و نوشيدني و هزینه‌های اضافي، موثر است.
خدمات جاده‌ای
 ايجاد راه و ساختمان‌های بين راهي در سرزمين ايران پیشینه‌ای كهن دارد. ايرانيان در مسير و فواصل معين، مکان‌ها و اطراق گاه‌هایی ايجاد كرده بودند كه محل توقف و آسایش مسافران و کاروان‌های تجاري و بازرگانی بوده است.
منابع تاريخي حكايت از آن دارند كه بنیان‌گذار احداث بناهاي مذكور هخامنشيان بوده‌اند. در دوره اشكانيان، همانند عهد هخامنشي توسعه راه‌ها و ايجاد ایستگاه‌های بين راهي به‌ویژه در مسير تاريخي جاده ابريشم اهميت فوق‌العاده‌ای يافت. در دوره اسلامي نيز عوامل متعددي در شكل يابي، توسعه و گسترش كاروانسراها دخالت داشته كه اهم آن‌ها عوامل مذهبي، نظامي و اقتصادی است. قرن پنجم (ه-ق) عصر شكوفايي هنرهاي اسلامي به‌ویژه هنر معماري است. بنيان گسترش شبكه راه‌های تجاري و احداث كاروانسراهاي متعدد در مسير جاده‌ها و داخل شهرها در اين دوره بوده است. در دوره تيموري توسعه تجارت، معماري و ايجاد كاروانسراها شتاب بيشتري يافت ولي عصر طلايي ايجاد كاروانسراهاي ايران متعلق به دوره صفوي است كه بقاياي 999 كاروانسرايي كه در آن دوره ساخته شده هنوز در كنار جاده‌ها ايران پابرجاست.
 
و.....


کلمات کلیدی مرتبط:
گردشگری به‌مثابه شیوه‌ای برای احیا ,پاورپوینت بررسی ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی انواع گردشگری و کاربرد آنها
پاورپوینت بررسی مبانی نظری اکوتوریسم Eco Tourism
پاورپوینت بررسی مبانی نظری توريستي، تفريحي، گردشگری
پاورپوینت بررسی اثرات گردشگری و توریسم در طراحی شهری
پاورپوینت بررسی آنارشیسم در شهرسازی
پاورپوینت بررسی محيط هاي پاسخده
دانلود,پاورپوینت بررسی تاریخ شهرسازی و نظریه های ساخت شهر,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی مکانیابی فضاهای سبز با ملاحظات زیست محیطی,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی تاریخ شهر و شهرنشینی ,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی روانشناسی محیط و علوم رفتاری در شهرسازی و طراحی شهری,pptx
پاورپوینت بررسی پدافند غیرعامل
پاورپوینت بررسی ساخت فضا های ترکیبی شهری نمونه موردی لندن
پاورپوینت رایگان بررسی ضوابط و جزئيات طرح تقاطع همسطح و غيرهمسطح
پاورپوینت بررسی اصول کلی شهر سازي جديد
پاورپوینت بررسی پيشينه تاريخي گردشگري و توریسم در ايران
پاورپوینت بررسی ارتباط توريسم روستايي و توسعه پايدار روستايي
پاورپوینت بررسی اثرات اقتصادي اجتماعي و فرهنگي گردشگري
پاورپوینت بررسی مفاهيم گردشگري و جهانگردي پايدار
پاورپوینت بررسی مبانی پایه در توسعه پايدار شهري
پاورپوینت بررسی احیا بافت های فرسوده شهری – روستایی با روش های کارآمد




:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: