بررسی خانه بخردی اصفهان
نوشته شده توسط : safa
بررسی خانه بخردی اصفهان

تاریخ ایجاد 06/11/2017 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 10 برگ ورد   قیمت: 2000 تومان   حجم فایل: 8618 kb  تعدادمشاهده  4  


بخشی از مطلب 
 
خانه بخردی یکی از خانه‌های تاریخی اصفهان است که از این بخت خوش برخوردار بوده تا از تخریب کامل در امان بماند و اکنون در دست مرمت است تا به زودی به عنوان موزه آثار فاخر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور مورد استفاده قرار گیرد. خانه تاریخی بخردی (به نام آخرین مالکش سرهنگ بخردی) در خیابان چهارباغ پایین و در انتهای کوچه بحرینی‌ها واقع شده است. بنای مذکور از جمله آثار ارزشمند دوره  قاجاری می‌باشد که هم اکنون مراحل مرمت خود را سپری می‌کند. در ابتدای بازدید از این یادگار ماندگار به خانه‌ای برمی‌خوریم که تراز تحتانی آن به اندازه 2 یا 3 پله از سطح کوچه مجاور پایین تر قرار گرفته و دیوارهای خارجی‌اش با اندودی از کاه گل پوشانده شده است. ورودی‌های اصلی این اثر منحصر به فرد در گذشته در ضلع شمال شرقی و جنوب غربی قرار داشته که هر کدام به واسطه یک هشتی کوچک به فضاهای داخلی ارتباط می یافته اند، ولی در حال حاضر ورودی الحاقی دیگری با درب فلزی نامتقارن در ضلع جنوب شرقی بنا ایجاد گشته است.
 
پس از ورود به خانه، میان‌سرایی را در مقابل خود مشاهده می‌کنیم که با کف پوشی از آجر خشت ساده، آب‌نمایی با پنج آب‌فشان  و دو باغچه قرینه و طویل، خانه‌باغ‌های آن زمان را به تصویر می‌کشد. اطراف دیوارهای این حیاط  وسیع را علاوه بر ازاره‌هایی از سنگ پارسی و در و پنجره های مشبک  و گره چینی، نقاشی‌های زیبا، لوحه‌های خطی پیوسته و گچ‌بری‌هایی به شکل کشته‌بری  با قاب‌بندی‌ها و خطوط اسلیمی و ختایی مزین به رنگ‌های لاجوردی و اخرایی فراگرفته‌اند.
 
از جمله لوح‌های موجود که بر پیشانی دیوارهای اطراف خانه و در زیر شیب‌سرها  خوانده می‌شود، اشعاری از محتشم کاشانی است که در زمان معاصر توسط استاد علی خیری نگاشته شده‌اند. وجود این شیب‌سرها از فرو ریختن آب گل‌آلود در هنگام بارندگی بر روی خطوط و تزئینات جلوگیری می‌نماید.
 
اما در بررسی بخش‌ها و عناصر خانه ابتدا در جبهه شمالی به سراغ  تالاری پنج‌دری می‌رویم که با ارسی بالارونده چوبی و کفش‌کن‌های دوگانه‌اش، از دیگر بخش‌های خانه متمایز  است. شاه‌نشین فرونشسته این تالار با پنجره‌های گوشواره‌های فوقانی طرفین، آسمانه و پشت‌بغل‌های آیینه‌کاری و....


کلمات کلیدی مرتبط:
بررسی خانه بخردی اصفهان ,خانه بخردی یکی ,خانه‌های تاریخی اصفهان ,
مقالات مرتبط در این دسته
 




:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 آبان 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: